5 persones:
CLARES A PUNT DE NEU:
- 4 clares ou
- 25 gr sucre
- polsim de sal
ALMÍVAR PER BANYAR EL PASTÍS (OPCIONAL)
- 150 gr aigua
-100 gr sucre
- 2,5 gr aroma de vainilla
- pell de mitja taronja sense la part blanca
12 minuts, 100 graus vel 2.
PASTÍS:
- 125 gr xocolata
- 75 gr. oli
- 90 gr. sucre
- 15 gr conyac
- 4 gemes ou
- 75 gr farina de rebosteria
- 1 culleradeta de llevadura
COBERTURA
- 95 gr xocolata
- 30 gr aigua
- 30 gr mantega o oli de coco
- Melmelada d'albercoc per posar al mig quan decorem.
8 persones:
CLARES A PUNT DE NEU:
- 6 clares ou
- 40 gr sucre
- polsim de sal
ALMÍVAR PER BANYAR EL PASTÍS (OPCIONAL):
- 150 gr aigua
-100 gr sucre
- 2,5 gr aroma de vainilla
- pell de mitja taronja sense la part blanca
12 minuts, 100 graus vel 2.
PASTÍS:
- 200 gr xocolata
- 120 gr. oli
- 140 gr. sucre
- 25 gr conyac
- 6 gemes ou
- 120 gr farina de rebosteria
- 1 culleradeta de llevadura
COBERTURA:
- 150 gr xocolata
- 50 gr aigua
- 50 gr mantega o oli de coco
- Melmelada d'albercoc per posar al mig quan decorem.
P R O C E D I M E N T
Posem la papallona i muntem les clares a punt de neu. 5 minuts vel. 4
Posem la xocolata i la triturem 5 sg a vel progressiva 5-7-10
Afegim l'oli i el sucre 4 minuts a 37graus, vel 2. Comprovem que s'hagi desfet i si és així baixem el que hagi quedat enganxat pels costats.
Afegim els 30 gr de conyac i les gemes d'una a una a velocitat 4 sense temperatura.
Incorporem la farina i la llevadura programant 10 segons, vel 2,5. Si cal remenem suaument amb l'espàtula.
Ho posem tot en un bol junt amb les clares a punt de neu i ho remenem manualment.
Ho posem en el motlle i ho fornegem 40 minuts a 180 graus.
Esperem uns minuts que es refredi una mica i desmotllem i deixem acabar de refredar.
COBERTURA
Netegem el vas.
Trossegem la xocolata 20 segons vel progressiva.
Afegim l'aigua i programem 4 min 37 vel 2.
Afegim la mantega o oli de coco i programem també 4 min 37 vel 2.
Si cal afegim minuts.
Per decorar fem un tall al mig i hi posem la melmelada. per sobre hi tirarem la cobertura de xocolata.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada