Cercar en aquest blog

diumenge, 15 de març del 2020

SHAKSHUKA LLUC

Ingredients:

Espècies:
- Cúrcuma
- Comí en gra
- Coriandre en gra
- Pebre
- Menta/ alfàbrega/ julivert/ coriandre (alguna herba aromàtica fresca)
- Un iogurt cremós.
- Oli o guee (mantega clarificada)


- Ous (un o un i mig per persona)
- Una llauna o dues de tomàquet sencer en llauna. També es poden escalivar naturals al forn (en necessitarem un quilo per 4 persones, només caldrà treure la pela).
- Un pebrot escalivat natural o en conserva en tires d'un centímetre.
- Una ceba i mitja
- 4 grans d'all

Reservar pel tòping del final:  mitja ceba tallada en juliana La resta picar-la ben petita. Dos grans d'all tallats a làmines. La resta també picar petit pel sofregit. Reservar finalment una mica de comí i de llavors de coriandre.

Escalfar el guee o oli en una cassola gran amb tapa. Torrar un grapat de comí i quan balli posar un grapat de llavors de coriandre prèviament xafades una mica amb el morter i la cúrcuma. Barrejar amb espàtula de fusta u posar la ceba i l'all picats fins que siguin ben rossets. Afegir el pebrot tallat a trossets. Un cop incorporat ja afegim el tomàquet (el tomàquet l'aixafem una mica amb la mà), posem la sal al gust i mantenim 10 minuts o fins que el tomàquet quedi reduït amb una textura viscosa.

Mentre esperem, preparem el tòping. En una paella o cassó a part, escalfem guee/ oli amb les espècies que hem reservat i quan siguin torradetes afegim l'all i ceba reservats. RESERVEM.

Tornem a la cassola principal i quan ja tenim la textura desitjada fem forats amb l'espàtula per anar posant els ous un a un. TANQUEM el foc i amb al cassola tapada, esperem 6 minuts o fins que els ous estiguin passats per aigua.

Quan està fet, posem cullerades de yougurt entre els ous, pebre sobre els ous, tirem el tòping i l'herba fresca triada per sobre.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada