Cercar en aquest blog

diumenge, 1 de juny del 2025

Pastís de formatge estil "La Vinya"

 Per a un motlle de 20-22 cm i per 6 a 12 persones:


1 quilo de formatge cremós (Philadelhia o similars). 3 pots grossos de philadelphia

450 ml de nata líquida per muntar (mínim 35% de greix)

7 ous petits

300 g. de sucre

Un tall petit d'un cm de cabrales o altre formatge blau.


(si es vol que quedi més quallat o dens, es pot afegir una cullerada sopera de farina opcional)


Preescalfar el forn a 210 graus amb calor a dalt i baix i sense convecció.

Folrar el motlle amb paper de forn, deixant sobresortir el paper per les vores (el pastís puja força)

En un bol gran, o robot de cuina, batre el formatge amb el sucre fins que quedi crema suau.

Afegir els ous un a un i anar batent. 

Incorporar la nata líquida i quan estigui tot homogeni posar en el motlle.

Forn a 210 graus durant 40- 45 minuts. La superfície ha d'estar daurada i el centre encara una mica tremolós (quallat però no dur).

Deixar refredar a temperatura ambient, i després posar-lo a la nevera unes hores o millor tota la nit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada